Seminar med Dansk Standard
27. april 14.OO-16.OO

#data #greenwashing #dokumentation

Greenwashing og data i den cirkulære omstilling

Dansk Standard er vært for to debatter, som tager udgangspunkt i greenwashing, data og dokumentation.
Den første debat sætter fokus på troværdighed og dokumentation af arbejdet med cirkulær økonomi: Hvad er udfordringerne og hvilke redskaber kan man ty til for at løse dem?
Den anden debat sætter fokus på, hvordan man kan bruge data i arbejdet med cirkulær økonomi. Paneldeltagerne vil stille skarpt på, hvilke udfordringer man kan støde på undervejs og hvad der er behov for i fremtiden for at potentialerne ved datadeling kan udnyttes fuldt ud.

Powered by Dansk Standard

Dag 1 - 27. april 2O22

To view all 5 stages, turn your phone

Debat om greenwashing og data i den cirkulære omstilling

14.OO-14.5O Debat: Hvordan undgår vi greenwashing i den cirkulære omstilling?
Cirkulær økonomi er efterhånden bredt anerkendt som en nødvendig vej blandt både virksomheder og myndigheder, når vi skal accelerere den grønne omstilling.     

Cirkulær økonomi rummer ikke kun et stort potentiale for miljøet, men også for virksomheders konkurrenceevne.  Både fordi den cirkulære tankegang giver mulighed for at udvikle nye forretningsmodeller, og fordi det gavner bundlinjen at få mere ud af mindre ved at bruge færre materialer og øge genanvendelsen.    

Men der er også udfordringer, når virksomheder beslutter sig for at udforske nye cirkulære forretningsmodeller, da man nemt risikerer at blive beskyldt for greenwashing, hvis man ikke har dokumentationen i orden og kan sikre en troværdig kommunikation.    

I denne debat sætter Dansk Standard fokus på troværdighed og dokumentation af arbejdet med cirkulær økonomi: Hvad er udfordringerne og hvilke redskaber kan man ty til for at løse dem? Kan vi undgå risikoen for, at kommunikationen om vores arbejde bliver beskyldt for at være utroværdig? Og hvordan kan man dokumentere, at der rent faktisk er handling bag ordene? Det vil nogle af Danmarks eksperter og praktikere give deres bedste bud på.  

Moderator:
Kasper Hillgaard Mühlbach, Chefkonsulent, Dansk Standard 

Debat deltagere:
Maibritt Agger, Afdelingschef, Dansk Standard
Vagn Jelsøe, Chefkonsulent & Bæredygtigt forbrug, Forbrugerrådet TÆNK
Henrik Beha Pedersen, Stifter og bestyrelsesmedlem, Plastic Change
Hella Lynggaard Sonne, Projektleder, Miljøstyrelsen
Anne Gadegaard, Sustainability Data Manager, Pandora
Heidi Bugge, Senior Miljøekspert, Miljømærkning Danmark

Kl. 15.00 – 15.50: Debat: Data – en accelerator for den cirkulære omstilling 
Omstillingen til cirkulær økonomi kræver, at virksomheder i stigende grad udveksler informationer om deres produkter i de forskellige led i forsyningskæden, så ressourcer kan indgå i cirkulære loops. I kølvandet på dette opstår der en række udfordringer i forhold til anvendelse og deling af data.  

For at overkomme nogle af disse udfordringer er der bl.a. behov for redskaber og infrastruktur gennem åbne netværk, der øger transparens og tillid til forsyningskæden, styrker sikkerheden når data deles og sikrer data interoperabilitet.  

I denne debat sætter Dansk Standard fokus på, hvordan man kan bruge data i arbejdet med cirkulær økonomi. Paneldeltagerne vil stille skarpt på, hvilke udfordringer man kan støde på undervejs og hvad der er behov for i fremtiden for at potentialerne ved datadeling kan udnyttes fuldt ud. 

Moderator:
Rina Ronja Kari, Miljø- og klimapolitisk seniorkonsulent, Dansk Standard 

Debat deltagere:
Anne Holm Sjøberg, Afdelingschef, Dansk Standard
Dorethe Nielsen,Vice President & Corporate Environmental Strategy, Novo Nordisk
Markus Bjerre, Specialkonsulent, Erhvervsstyrelsen
Trine Plambech, Manager & Intelligent Sustainability, Alexandra Instituttet
Jesper Jerlang,
Standardization Manager, Danfoss Drives
Christian Poll, Senior Advisor, Quantitative Sustainability Assessment, DTU

 

 

TALERLISTE

 • Kasper Hillgaard Mühlbach, Chefkonsulent, Dansk Standard
 • Maibritt Agger, Afdelingschef, Dansk Standard
 • Vagn Jelsøe, Chefkonsulent & Bæredygtigt forbrug, Forbrugerrådet TÆNK
 • Henrik Beha Pedersen, Stifter og bestyrelsesmedlem, Plastic Change
 • Hella Lynggaard Sonne, Projektleder, Miljøstyrelsen
 • Anne Gadegaard, Sustainability Data Manager, Pandora 
 • Rina Ronja Kari, Miljø- og klimapolitisk seniorkonsulent, Dansk Standard
 • Anne Holm Sjøberg, Afdelingschef, Dansk Standard
 • Dorethe Nielsen,Vice President & Corporate Environmental Strategy, Novo Nordisk
 • Markus Bjerre, Specialkonsulent, Erhvervsstyrelsen
 • Trine Plambech, Manager & Intelligent Sustainability, Alexandra Instituttet
 • Jesper Jerlang, Standardization Manager, Danfoss Drives
 • Heidi Bugge, Senior Miljøekspert, Miljømærkning Danmark
 • Christian Poll, Senior Advisor, Quantitative Sustainability Assessment, DTU

Dansk Standard er Content Partner på LOOP

Dansk Standard udvikler og udgiver standarder, udbyder kurser og tilbyder rådgivning. Som Danmarks officielle standardiseringsorganisation spiller vi en vigtig rolle i at sikre en bæredygtig udvikling i samfundet samt styrke det danske erhvervsliv. . Dansk Standard danner rammen, hvor erhvervslivet, forbrugere, forskere og myndigheder kan mødes på neutral grund og skabe et solidt fundament for en bæredygtig fremtid, hvor vi i fællesskab udvikler de fremtidige markedskrav. Det er nemlig her, fremtidens standarder bliver sat. Behovet for en fælles indsats og retningslinjer, der skal sikre en bæredygtig fremtid, har aldrig været større end i dag. Derfor skal vi også sammen bane vejen for flere innovative, bæredygtige løsninger, som kan skaleres på tværs af sektorer og grænser. Den grønne omstilling kræver konkrete redskaber, der kan hjælpe med at måle, dokumentere og ensrette tilgange, så der er fælles enighed om, hvornår noget reelt er bæredygtigt. Hos Dansk Standard har vi redskaberne, der skal være med til at understøtte og udvikle den grønne omstilling – standarder skaber nemlig et fælles sprog, om hvordan man fx klassificerer bæredygtighed og cirkularitet, og hvordan man kan dokumentere det. Gennem vores udvalg kan vores kunder få indflydelse på udviklingen af europæiske og internationale standarder, der kan bidrag til de bæredygtige løsninger. Desuden tilbyder Dansk Standard rådgivning og kurser med udgangspunkt i standarder og best practices.