Seminar med DI Byggeri
28. april 14.OO - 16.OO

#værdikædesamarbejde #skalerbareløsninger #forretningsmodeller

Cirkulærer forretningsmodeller i byggeriet

DI Byggeri sætter fokus på, hvordan byggeriet arbejder med cirkulære forretningsmodeller med henblik på at kunne genbruge og genanvende materialer i stor skala. Med udgangspunkt i konkrete eksempler fra byggeriets hverdag, vil DI Byggeri forsøge at synliggøre kompleksitet i, hvad det kræver at indføre cirkulære løsninger i byggeriet – og ikke mindst at få alle aktører på tværs af byggeriets værdikæde til at arbejde sammen.

Powered by DI Byggeri

Dag 2 - 28. april 2O22

To view all 5 stages, turn your phone

Cirkulære forretningsmodeller i byggeriet

14.OO – 15.OO
Indsigt & Debat: Gulvets rejse mod genbrug
DI Byggeri tager dig med på rejsen gennem et farvand af muligheder og udfordringer inden for cirkulært byggeri, når dagens debat tager udgangspunkt i et konkret eksempel fra Bredgade i København, hvor et eksisterende gulv stod for at skulle udskiftes.

Gennem indsigtsfulde oplæg fra de involverede aktører, bliver det tydeligt, hvordan et lille og aktuelt eksempel fra byggeriets hverdag kan være med til at synliggøre den underliggende kompleksitet i, hvad det kræver at indføre cirkulære løsninger i byggeriet – og ikke mindst at få alle aktører på tværs af byggeriets værdikæde til at arbejde sammen.

Til dagens seminar har DI Byggeri i samarbejde med SiteHub samlet værdikæden til en diskussion af potentialet for genbrug, de konkrete forhindringer på vejen og hvordan vi i fællesskab kan skabe skalerbare løsninger.

Panelet består af de aktører, som har været involveret i det konkrete eksempel med at sikre genanvendelse og et kommende nyt liv til gulvbrædderne fra Bredgade:

Rådgiveren:  Niels Thorald, adm. direktør, NT Consulting
Entreprenøren: Ulrik Branner, stifter og CEO, SiteHub
Distributør: Kent Fonseca, GENTRÆ-ambassadør, STARK
Jens Bjarne Hansen, Byggedirektør, Jeudan

15.OO – 16.OO Indsigt & Debat II: Hvad skal der til for at bruge genbrugsmaterialer i byggeriet? I byggebranchen er der stort fokus på øget bæredygtighed og cirkulære løsninger. Det skaber en stor efterspørgsel efter genbrugte og genanvendte byggematerialer. Men det kommer ofte lettere sagt end gjort. For byggeriet er en af de mest regulerede brancher, hvor der stilles store krav til nye byggematerialernes sikkerhed, holdbarhed og miljømæssige egenskaber. Derfor er det ikke altid lige til at genbruge materialer fra et nedrivningsprojekt i et andet byggeri. Det kan derfor sætte en stopper for de mange ønsker, der er til genbrugte byggematerialer i nye og bæredygtige byggerier.Det er en af de mange udfordringer, der skal løses, så der kan skabes skala i de cirkulære løsninger på markedet. Derfor har DI Byggeri samlet en række aktører til en debat om, hvad der skal til for at kunne bruge genbrugsmaterialer i større skala, så det lever op til regler og krav om sikkerhed, holdbarhed, sundhed og miljø.PaneletNinette Mahler Alto, Bæredygtighedschef, Pihl koncernen og ambassadør, bygcirkulært.dk
Betina Kristiansson, Advokat,  Molt Wengel
Susanne Kuehn, Senior Advisor, Rockwool International A/S
Christian Steen Wittrup, CCO, A:GAIN

 

TALERLISTE

  • Niels Thorald, adm. direktør, NT Consulting
  • Ulrik Branner, stifter og CEO, SiteHub
  • Kent Fonseca, GENTRÆ-ambassadør, STARK
  • Jens Bjarne Hansen, Byggedirektør, Jeudan
  • Ninette Mahler Alto, Bæredygtighedschef, Pihl koncernen og ambassadør for Bygcirkulært.dk
  • Betina Kristiansson, Advokat, Molt Wengel
  • Susanne Kuehn, Senior Advisor, Rockwool International A/S
  • Christian Steen Wittrup, CCO, A:GAIN

DI Byggeri er core partner på LOOP

DI Byggeri er det største branchefællesskab under Dansk Industri, og repræsenterer omkring 6.700 virksomheder inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Medlemsvirksomhederne beskæftiger knap 120.000 medarbejdere i Danmark. DI Byggeri arbejder for at fremme den grønne omstilling, for øget digitalisering og højere produktivitet i bygge- og anlægsbranchen.