Cirkulær økonomi og tekstiler

26 APRIL 13.30-14.20 | STAGE 2
This event will be in Danish

I disse dage kommer der en lind strøm af ny EU-lovgivning med fokus på omstilling af økonomien fra lineær til cirkulær, hvor tekstiler får et helt særligt fokus. Branchen er også en af de helt store syndere, når det kommer til den grønne omstilling, og der er bred enighed om, at der er brug for både lovgivning, standarder og miljømærker for at hjælpe tekstilbranchen med den nødvendige omstilling.

Lige nu er det svært at producere og bruge tekstiler eller tekstilprodukter på en cirkulær måde. Der er altså brug for både lovgivning, standarder, miljømærker og ikke mindst nytænkning og innovation for at skabe de cirkulære rammer for, at tekstilbranchen kan blive cirkulær. Derfor har tekstiler også et helt særligt fokus i ny EU-lovgivning, der netop skal sætte rammerne for en cirkulær økonomi.

Lovgivningsrammerne fra EU dækker blandt andet taksonomien for bæredygtige investeringer, forslaget til forordning for miljømæssigt design af bæredygtige produkter (ecodesign), kommende krav til digitalt produktpas og meget mere. Samtidig er der nye standarder på vej indenfor CØ-tekstil og opdaterede krav til svanemærkede tekstiler. Rammerne for fremtidens marked er under hastig forandring og der er mange initiativer og krav at forholde sig til.

I paneldebatten har vi inviteret de politikere, der bestemmer de lovgivningsmæssige rammer, og de virksomheder, der skal agere i den nye verden, på scenen til en diskussion om, hvordan vi bedst kommer i mål med den cirkulære omstilling af tekstilbranchen.

Speakers

PANELIST
Rikke Bech

CEO, co-founder
New Retex

See more

PANELIST
Linea Søgaard-Lidell

MF, digitalieringsordfører
Venstre

See more

PANELIST
Marie Busck

Head of CRS & Sustainability
Danish Fashion & Textile

See more

PANELIST
Rasmus Nordqwist

Fhv. medlem af Folketinget
SF, Socialistisk Folkeparti

MODERATOR
Rina Ronja Kari 

Europapolitisk Chefkonsulent
Dansk Standard

See more

What is LOOP Forum?

The most business-focused event in the Nordics with focus on RESPONSIBLE USE OF RESOURCES. 3OOO+ attendees sharing practical insights and professional knowledge, showcasing tangible solutions and circular economy practices,, debating challenges and influencing policymaking.

What's on the Agenda?

Addressing how to tackle business-critical issues, related to climate change: data & documentation, digital product passport, CSRD, taxsonomy, extended producer responsibility and more

Who?

Connecting business professionals, investors, entrepreneurs, public authorities, researchers, thought leaders and policy makers.

Where & When?

Copenhagen 24-25 April 2024 Lokomotivværkstedet Otto Busses Vej 5A 2450 Copenhagen SV Denmark

Showcase your Solution

Do you have solutions for the circular transition? Companies worldwide have started rethinking their linear business model to circular value chains. Help them build strong sustainable companies with your solution

Stay in the LOOP

Venue

Lokomotivværkstedet

Otto Busses Vej 5A 2450 København SV Denmark
Organizer

Relevent

Kongevejen 340, 3. th 2840 Holte Denmark
Information

Secretariat

Mette Grydehøj Post +4528305445 mette@loopforum.dk
Follow us on

Social Media